In de media

Oog in oog met… Pim van der Maden

Artikel in magazine “Natuurfotografie” van oktober 2020, geschreven door Johan van der Wielen.

“Ik sta al een tijdje op de parkeerplaats van Museum Schokland, maar zie geen Pim. Zo groot is het hier toch ook weer niet en dus besluit ik een extra appje te sturen. “Waar ben jij? Sta op de parkeerplaats.” Even later komt het antwoord. “Ik ook”. Ik kijk verder om mij heen, maar geen Pim. Nog een keer appen? Zit ik verkeerd? Dan klinkt de bekende koekoek uit mijn broekzak. “Bij het museum.” Aha, ik sta braaf verderop, maar Pim staat natuurlijk op de ‘VIP-parkeerplaats’. Ik pak mijn spullen en wandel richting de cappuccino … ik bedoel Pim.”

“Wie de woorden ‘Noordoostpolder’ en ‘fotograaf’ samen noemt, zegt eigenlijk ‘Pim van der Maden’. Niet alleen is hij de bekendste fotograaf van het land rond de ingepolderde eilanden, maar misschien ook de meest veelzijdige: reclame, bruiloft, studio, interieur, architectuur, sport en landschap. Dat hij bekend is getuige wel het dat hij, waar we ook lopen, wordt begroet en vooral met respect en egards wordt behandeld. Geen handtekeningen, geen sterallure, meer de graag geziene gast. Er straalt een vriendelijke gunfactor van Pim uit; mensen gunnen hem zijn brood en hij gunt anderen mooie beelden …”

Verder lezen? Download hier de PDF

Johan van der Wielen: www.johanvanderwielen.nl

Loading...