Welkom op de website van fotograaf Pim van der Maden.
Fulltime professioneel fotograaf sinds 1988 en gespecialiseerd in florale fotografie, landschappen, reclamefotografie en mensen.

Pim fotografeert vanuit Emmeloord, Noordoostpolder, Flevoland en kent vele bedrijven, overheden en instellingen als klant voor diverse opdrachten. Deze opdrachten strekken zich uit tot USA, China en Japan.Met name in de florale fotografie is Pim een bekende naam; vele internationale topbloemisten hebben met hem samen gewerkt voor o.a. bloemenmagazine De Pook, boeken, brochures, websites, beurzen en vele andere publicaties.
Daarnaast is het fotograferen van groot formaat foto’s (tot wel 35 meter breed) van met name landschappen een specialisatie. Hiervoor heeft Pim geïnvesteerd in een groot formaat digitale camera met 101MP. Hiermee zijn zeer gedetailleerde en haarscherpe beelden te maken. Voor de liefhebber: Phase One IQ3 Trichromatic

 

Fotograferen van mensen is Pim op het lijf geschreven; als echt mensen mens weet hij als geen ander de juiste snaar te raken waar het gaat om het maken van een sprekend (zakelijk) portret.

In de goed geoutilleerde studio te Emmeloord beschikt Pim over een range aan lichtapparatuur en camera’s voor het vastleggen van producten, sfeer lifestyle settings en prachtige (zakelijke) portretten.
Foto’s kunnen digitaal aangeleverd worden en hoogwaardig, naadloos geprint worden op formaten tot maximaal 10 meter breed.

Naast alle moderne digitale apparatuur fotografeert Pim ook nog steeds met veel passie met zijn analoge 8×10″ technische camera. In combinatie met Polaroid materiaal verwerkt hij deze foto’s tot prachtige, unieke Polaroid Emulsion Lift kunstwerken. Zowel landschap als portret.

 

Aangesloten bij DuPho, de vakorganisatie voor fotografen in Nederland.

Sinds 2012 erelid van de BPP, een van Duitslands grootste beroepsorganisaties in de fotografie.

Voor deze organisatie is hij sinds 2002 voorzitter van de Live Portrait Contest, een internationale fotowedstrijd waar fotografen voor een live publiek een foto opdracht fotograferen, afwerken en presenteren. Deelnemers aan deze wedstrijd worden genomineerd door de nationale beroepsorganisaties uit Nederland, Zwitserland, Duitsland en Polen.

 

Lid van BVNOP de belangenorganisatie voor ondernemend Noordoostpolder en van

BNI Beaufort, netwerkorganisatie onderdeel van BNI Nederland-Vlaanderen

en sportief netwerken bij Business Club Flevo Boys

 

 

 

pimvandermaden-190501020web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 dupho-logologo-bpp-265px-hochbni logobvn logo

bcf logo

camera

 

Pim van der Maden

Reaal 9G, 8305 BP Emmeloord

 

T 0527 620 200

M 06 14 99 22 54

 

pim@pimvandermaden.nl

Fotografie & Reizen